La
biografia

Euterpe 2010

EUTERPE I LA INSPIRACIÓ


Premi Euterpe 2010 a la millor composició de música per a la festa. El motiu d’este xicotet escrit es donar a conéixer als visitants del blog qui era Euterpe i alguna cosa pel que fa a la relació entre inspiració i les muses.

Segons la mitologia grega, les Muses són les nou filles de Zeus i de Mnemósine. Aquestes van ser engendrades, segons el mite, en nou nits consecutives. Segons l'historiador grec del s. II Pausanias al principi les muses van ser tres: Aedea (el cant, la veu), Meletea (la meditació) i Mnemea (la memòria). Juntes representaven les precondicions de l'art poètic en la pràctica del culte religiós. Pocs són els mites que les esmenten, però se'n diu que solien ser les cantants de les festes que organitzaven els déus.

És Plato, en l'any 401 a.c. aprox. i posteriorment els autors neoplatónics, el que fa de les nou Muses les mediadores entre el déu i el poeta o qualsevol creador intel·lectual. Les Muses presents en les arts són: Cal·líope, Musa de l'eloqüència i de la poesia èpica. Clío, És la musa de la història. Erato, És la musa de l'art líric de la triaria. Euterpe, És la musa de la música. La seua representació artística sol ser una flauta (simple o doble). Melpómene, És la musa de la tragèdia. Polimnia, És la musa de la retòrica. Talía, La musa de la comèdia. Terpsícore, la musa de la dansa. Urania, la musa de l'astronomia i de la astrología.

L’instrument que toca Euterpe és una flauta grega (aulos). Aquesta és una flauta de doble tubo (millor dit, és com un oboè doble)que están units en un extrem per una boquilla de doble llengüeta. Va ser inventada per la diosa Atenea i s’utilitzaba en els temples, rituals, jocs i altres esdeveniments.

Muses i Inspiració.

Es diu inspiració a aqueix estímul que aconsegueix que un artista crega que la seua obra és un element creatiu diferenciador. Tot allò relacionat amb la inspiració és una recerca constant d'elements, circumstàncies, fets, persones que aconsegueixen dotar l'artista d'una força creadora imparable. Queda per saber si el talent artístic depén dels moments inspiradors, d'aqueix instant en el qual les muses bufen en l'oïda sintonies de creativitat, o si com va dir Pablo Picasso “quan arribe la inspiració que em trobe treballant”. Potser siga una barreja dels dos conceptes i aqueix bufit que arriba de l'interior de cadascun dels artistes, servisca per a il·luminar la sendera del seu treball. Inspirats per les muses, es podria concloure que tot ser humà és un artista en potència i que només depén de les circumstàncies que l'envolten perquè cadascun aplique el seu art a la vida. Algú va dir alguna vegada que “som menuts déus en potència”. Llàstima que no sempre es perceba el suau murmuri melòdic del que les muses vulguen contar. Les recerques creatives dels nostres dies abasten moltes més coses que en l’antiga Grecia. Per què no una Musa de la Programació? O Una Musa de la Música electroacústica? Les muses tradicionals van ser útils en l'antiga Grècia, però òbviament, hi ha hagut una evolució de les Arts. Si les muses tradicionals no m’inspiren en la meua creació, per què no invocar i crear una nova musa?

Hi ha un ritual, que no vaig a explicar ara, per a invocar i crear una nova musa. Tot es qüestió de tindre els materials necessaris i posteriorment entrar en un estat de relaxació que ens permeta vore imatges que puguen representar la musa que estem creant.

Publicat per:  Daniel Ferrero Silvage
Dimecres, 13 abril 2011GRÀCIES A TOTS

Esta es una altra prova gràfica del premi. Com podeu imaginar estic molt content, i més sense saber que la marxa Aladins estava com a candidata. Agrair-vos a tots els correus de felicitació que he rebut i ja quedarem per a celebrar-ho, i vos ensenyaré la figureta del premi, jajajaja.


TítuloTítuloTítulo
Publicat per:  Daniel Ferrero Silvage
Dimecres, 22 setembre 2010PREMIS EUTERPE 2010Esta és la prova visual que Dani va arreplagar el premi que li han atorgat per la nostra marxa "Aladins"Publicat per:  Manolo Requena
Dilluns, 20 setembre 2010ENHORABONA ALADINS


Ha tardat vint anys en arribar, però amb la notícia del Premi Euterpe que acaba de rebre la nostra marxa, es demostra que, com el bon vi, ha necessitat temps per a ser una gran composició. Esperem que este guardó faça que no siga l'única peça musical de la qual puguem gaudir en la nostra vida festera.

No res, a seguir per este camí i que prompte puguem celebra-ho com l'esdeveniment ho mereix. Veritat, Ferran?

Enhorabona, Aladins!

Publicat per:  Manolo Requena
Diumenge, 19 setembre 2010PREMI EUTERPE. ENHORABONA DANI!!


"Per altra part, l'obra "Aladins", del compositor Daniel Juan Ferrero Silvage, va ser guardonada amb el Premi Euterpe a la Composició de Música per a la Festa[...] "

D'esta manera donaven la notícia alguns mitjans en les seues edicions impreses i digitals del guardó que ha rebut el nostre amic i component Dani, el Sifonero.

Estem orgullosos, Dani, pel premi que has rebut i més encara quan ha hagut de ser amb la nostra tan esperada marxa mora "Aladins".

Per això volem que tots, des de la nostra bitàcora, coneguen la notícia dels èxits de la nostra gent.

I deixem a criteri dels nostres músics que este pot ser el començament perquè moltes altres composicions facen que els Aladins tinguen una bona selecció de peces per a totes les ocasions. I com també algun dels components apuntava, en els nombrosos correus d'esta setmana, caldrà celebrar-ho com toca i ha de ser prompte.

Enhorabona de tot cor, Dani, de part de la teua esquadra.

Publicat per:  Manolo requena
Diumenge, 19 setembre 2010